Bestel jouw vlees via onze Classe webshop

Icoon afhalen Classe Slager | Slagerij in Knesselare en Adegem

Bestel online en haal uw bestelling zaterdag op in onze classehoeve

Icoon korting Classe Slager | Slagerij in Knesselare en Adegem

uw korting bedraagt nu

-10 %

0
Icoon winkelmand Classe Slager | Slagerij in Knesselare en Adegem

Classe rund: een uniek concept

Sfeerbeeld Classe Slager | Slagerij in Knesselare en Adegem
Logo Classe Rund | Classe Slager - Slagerij in Knesselare en Adegem

Ons rundsvlees op de Classehoeve en onze boerderij te Maldegem-Kleit is gekweekt volgens het Classe Rund concept. Het Classe Rund concept is een voederwijze ontwikkeld door de hele familie Clarysse.

Dit concept bestaat hoofdzakelijk uit gras verrijkt met eigen lokaal geteelde granen, ons eigen draf, vitaminen en mineralen om een lekker, smaakvol stukje rundsvlees van het Belgische witblauw ras te verkrijgen. Het telen van de gewassen, het kweken van de runderen gebeurt door ons altijd op de meest ecologische en duurzaam verantwoorde manier.

Bij ons geldt exclusiviteit aan een juiste prijs.
 

 

Gras, het meest belangrijke gewas ter wereld

Het is misschien onvoorstelbaar, maar het groene plantje in uw achtertuin is voor ons vakmensen een economisch en ecologisch belangrijk gewas. Eigenlijk het belangrijkste ter wereld.

Gras vervult een hele boel belangrijke functies. Hoewel we het zelf niet kunnen verteren, is het één van de meest belangrijke hulpbronnen voor onze voedselproductie: dieren voeden zich immers met dit gewas, op zijn beurt eten wij dan weer dierlijke producten, zoals vlees.

Ook in ecologisch opzicht speelt het gewas een belangrijke rol: het beschermt de bodem tegen erosie, absorbeert water, zuivert de lucht die we inademen…

Sfeerbeeld Classe Slager | Slagerij in Knesselare en Adegem
Sfeerbeeld Classe Slager | Slagerij in Knesselare en Adegem

Elke grassoort heeft zo zijn specialiteit. De familie van de grassen bestaat uit zo’n 8.000 soorten. Er zijn geschikte grassen voor bijna alle temperaturen en neerslagniveaus. Zo zijn er grassen die gedijen in extreme droogte, doordat zij met hun extra lange wortels diep in de bodem kunnen onttrekken. Andere soorten vestigen zich bijvoorbeeld goed bij extreme kou of zijn bestand tegen lange perioden van regen.
Gras is voor de meeste mensen vanzelfsprekend, maar het is duidelijk zijn dat gras een grote rol speelt in ons bestaan.

Gras is dus meer dan ‘leuk om te hebben’ als groen in de tuin; vanuit agrarische standpunt is gras enorm belangrijk om te voldoen aan de vraag naar voedsel voor de toenemende populatie van mens en dier. Ongeveer 20% van de vegetatie wereldwijd bestaat uit gras. Dit gewas is vrij belangrijk om alles draaiende te houden en om de wereld ‘groen’ te houden.

Hier pas ons Classe Rund concept perfect in. Op deze manier gaan er geen eiwitten verloren.

Negen miljard mensen voeden

Over een aantal decennia zullen er negen miljard mensen op aarde leven. Meer mensen betekent meer monden die gevoed moeten worden. De groeiende wereldbevolking veroorzaakt een grote druk op de voedselproductiemethode. Dit leidt ertoe dat ieder bedrijf dat direct of indirect te maken heeft met de voedingsindustrie een grote verantwoordelijkheid heeft. Wij gaan deze verantwoordelijkheid niet uit de weg, maar gaan de uitdaging aan om onze bijdrage te kunnen leveren.

Het reeds vernoemde gras speelt een zeer grote rol in onze Classe Rund filosofie. De groeiende wereldbevolking en de toenemende welvaart waar steeds meer mensen van profiteren leiden tot een grotere vraag naar eiwitrijke voedingsmiddelen. Gras is de belangrijkste bouwsteen voor een voedzame plantaardige eiwit voor runderen (de grote grazers)
Gras dat geteeld wordt op basis van de juiste balans tussen grassoorten en technologie, zorgt voor een gezonde koe die het best mogelijke lekker vlees geeft.

Sfeerbeeld Classe Slager | Slagerij in Knesselare en Adegem
“Classe rund,eet gerust en bewust”

Jarno, Sylvie
en Harmen

Icoon nieuwsbrief Classe Slager | Slagerij in Knesselare en Adegem

# Classemail

Geen postduif op je bord, maar wel een paar kooktips, nieuwtjes… heel af en toe in jouw mailbox.